maandag 25 februari 2013

mutsenbrigade

Op mijn verjaardag vroeg ik aan de mensen die langs kwamen om mij niets in de trant van wol te geven omdat ik al zooooveeel heb! natuurlijk kan er altijd meer bij, maar ik moet er dan ook meer tijd bij krijgen om al het wol te kunnen gebruiken (of een patroon die ik al wil maken). Toen vertelde een hele lieve vriendin van mij dat ze breit op een knitting loom, hier had ik nog nooit van gehoord. Ook vertelde ze mij dat er brei ringen werden verkocht bij de HEMA. (de knitting loom is een rechthoekig voorwerp en de brei ringen zijn vrij logisch, rond)
Oke, dat wilde ik toch echt wel hebben! Dus deze ging ook op mijn lijstje, gelukkig waren ze nog in Hilversum te koop en gelukkig kocht een van mijn andere lieve vriendinnen deze ringen! Ik kreeg ook nog een soort kom waarin ik mijn bol wol kon stoppen zodat hij niet door heel mijn kamer slingert. Ook kreeg ik van andere vrienden een tijdschrift 'simply breien' de Nederlandse variant van 'simple knitting'. Natuurlijk kreeg ik ook veel meer andere leuke kadootjes zoals boeken, boeken, hebbedingetjes en andere dingetjes die ik graag wilde hebben.Aangezien ik aan een vriendengroep nog mutsen had belooft ging ik daar maar eerst mee aan de slag om te kijken hoe dat moest. Na één mislukte poging (ik pakte maar één draad ipv. twee) ging mijn tweede poging verrassend snel! Na anderhalve dag (tussen het lezen door) had ik muts één klaar! Al was dat niet wat meneer graag wilde, gelukkig wilde een lief meisje van diezelfde groep de muts wel als ik er een bolletje op deed. nou dat kan snel geregeld worden. Uit 2 stukken karton (met dank aan mijn pizza-etende huisgenoot) kon ik zo een pom-pom maken. Klaar was mijn eerste muts!

Maar toen moest ik er nog één maken door deze meneer. Dus ik kocht nog maar wat extra wol en ging gelijk weer verder met mijn tweede muts. Deze moest een stuk langer worden, maar gelukkig was dat ook snel klaar. Maar ja, de rest van de vriendengroep hadden al snel in de gaten dat deze mutsen snel klaar zijn, dus wilde hun ook een muts. Ach, ik ben toch al bezig dus waarom niet! Al snel kregen ze door dat je de mutsen ook in andere kleuren kon krijgen. Toch heb ik hun op een limiet gesteld omdat ik dan wel de mutsen van dezelfde soort wol wilde maken. Deze wol beperkte hun dus tot zwart, wit, licht- en donkergrijs, beige, bruin, en knal roze! Al snel werd de keuze door hun gemaakt en heb ik er nu dus vier nieuwe bestellingen bij. Ook deze ga ik natuurlijk maken. Naast al mijn huiswerk en andere opdrachten die al in de wacht staan. Gelukkig zijn deze snel te maken dus dat ik het probleem niet. Denk dat ik over twee weken wel alle zes de mutsen af heb.

Misschien vind ik het wel zo leuk dat ik er een give-away van maak!!!!!!!!!!!!!!!! wat zeggen jullie daarvan? doen? zouden jullie ook zon muts willen? Reageer dan hier (of op mijn facebookpagina) en misschien win jij dan ook wel zo'n leuke muts! Ik ga ondertussen verder met muts nummer 3 en al mijn andere creatieve dingen die ik nog wil doen.

(English version is not available yet)

1 opmerking:

  1. Ja, en je tipgever heeft de ringen zelf nog steeds niet, alleen haar rechthoekige knittingloom!!!!!!!!!!!! >=( :P

    BeantwoordenVerwijderen